Wie zijn wij?


The Count of Coffee is een kleinschalige koffiespeciaalzaak gevestigd op de Markt te Helmond, recht tegenover het Speelhuisplein.
Koffie is onze passie en dat dragen we graag uit. U kunt bij ons een variëteit aan verscheidene koffies vinden. We hebben voor elke smaak wat wils! Wij bieden u een geruime keuze uit voorgebrande single-origin bonen en melanges. Tevens hebben wij een geruim aanbod in verscheiden thee-en.
The Count of Coffee is uniek in haar concept, daar wij ook mede zelf onze bonen branden. Wij bieden u de meest verse koffie denkbaar!!! Wij gaan hierin zelfs nog verder. Op verzoek kunnen wij zelfs de bonen naar uw keuze op uw smaakprofiel branden
The Count of Coffee heeft een zeer ruim aanbod in dranken welke wij schenken, kijkt u hiervoor op de prijslijst.
Alle dranken zijn tevens "To-Go" te verkrijgen.

Het branden van koffie ervaren wij als een kunstvorm. Elke boon heeft haar eigen karakter, welke op verschillende manieren ontlokt kan worden. Elk miniem verschil in het brandproces kan de uiteindelijke smaak van de boon be-invloeden.
Het uiteindelijke resultaat is voornamelijk afhankelijk van de temperatuur waarop de boon gebrand wordt, alsmede de duur van het proces. Een hogere temperatuur, gecombineerd met een langere brandduur zal resulteren in een meer donkere en krachtige koffiesmaak. Ook zal er minder caffeine in blijven. Dit in tegenstelling tot een boon welke lichter gebrand wordt. Het uiteindelijke resultaat wordt tevens bepaald door de omgevingstemperatuur, luchtvochtigheid, starttemperatuur, piek- en daltemperaturen en natuurlijk het proces welke de koffieboon ondergaan heeft alvorens deze gebrand wordt. The Count of Coffee wil deze beleving graag naar u toe brengen. U kunt bij The Count of Coffee uw bonen laten branden naar uw eigen wensen. Wij kunnen u hierin adviseren over het uiteindelijke resultaat.
Bij The Count of Coffee spreken we echter niet over het "branden" van koffie. In onze winkel beschikken we over de modernste apparatuur welke de groene bonen behandelt via hete-lucht. Dit proces duurt ongeveer 5 tot 8 minuten (afhankelijk van de soort boon en gewenste resultaat). Hierdoor spreken we liever van het roosteren van groene bonen. Dit proces wordt ook wel "slow-roasting" genoemd. 
Onze gehele huiscollectie wordt volgens het slow-roasting proces "geroast".
Op de pagina gebrande bonen kunt u ons huidig aanbod in speciale "single-origin" bonen terugvinden, alsmede onze huiscollectie.

Markt 201a 5701 RJ Helmond